Over de wijk Rijnhuizen

De komende jaren groeit Rijnhuizen tot een volwaardige wijk met 2.500 woningen, enkele kantoren, een supermarkt, diverse horecagelegenheden en sportvoorzieningen én: een eigen park. Op woneninrijnhuizen.nl ziet u een overzicht van alle woningen die erbij komen. De meeste woningen worden verhuurd en verkocht door De Keizer Makelaarsgroep en Beumer Utrecht. Hierom sloegen zij de handen in één met Club Rhijnhuizen, de gebiedscoöperatie van Rijnhuizen. Gedrieën ontwikkelden zij deze website en in 2022 organiseren zij een Open Huizendag in Rijnhuizen voor iedereen die ook in Rijnhuizen wil komen wonen. 

Nieuwbouw én historie 

Rijnhuizen is vanuit oorsprong in ontwikkeling. In deze nieuwe woonwijk zie je alles terug van de geschiedenis. Van het Fort Jutphaas en het Kasteel Rijnhuizen tot de appel- en perenbomen uit de vroegere boomgaarden én de kantoren waarin nog altijd gewerkt wordt en waar u ook een goede flexplek of eigen kantoor kunt vinden. In Rijnhuizen kunt u zelfs vergaderen (of trouwen!) in een kasteel

Ook in de architectuur van de nieuwbouw wordt dikwijls verwezen naar de geschiedenis. Bij de Boskamer ziet u stijlen terug die doen denken aan de bijgebouwen van kastelen. In Rijndeal zijn bomen uit de boomgaard terug te vinden en is ook de architectuur hierop aangepast met natuurlijke kleuren en materialen. Sommige getransformeerde kantoren doen nog denken aan de jaren ’70 en ’80 toen Rijnhuizen een populair kantorengebied was. De diversiteit en verschillende verwijzingen naar de geschiedenis, maken Rijnhuizen tot een bijzondere woonwijk. 

Meer dan wonen in Park Rijnhuizen

Nieuwbouw én historie gaan hand in hand in deze levendige, maar rustige, wijk. Hier woon je in het groen, maar wel op fietsafstand van Utrecht Centraal en het is maar vijf minuten rijden naar de snelweg. City Plaza is op steenworp afstand en het oude dorp Jutphaas aan de overkant van het Merwedekanaal. Bovendien zijn er jaarlijks kleinschalige evenementen in Rijnhuizen zelf. Live muziek en (lokale) kunst vindt u bij Zomer op ’t Fort en Rijnhuizen Buitengewoon. En tijdens Open Monumentendag komt u nog meer te weten over de historie van de wijk en Nieuwegein.

De combinatie van het wonen met de vele recreatiemogelijkheden, verschillende horecagelegenheden, kantoren, sportvoorzieningen en scholen, zorgen voor de levendige wijk. Met als groene hart van de wijk het Park Rijnhuizen

Wilt u weten wat er allemaal te doen is in en om Rijnhuizen? Kijk op clubrhijnhuizen.nl, meld u aan voor de nieuwsbrief en like de facebookpagina van Club Rhijnhuizen. 

Ook wonen in Rijnhuizen? 

Op dit moment wordt er aan meer dan 1.000 nieuwbouwwoningen gewerkt. Deze woningen zijn of komen binnenkort te koop of te huur in Rijnhuizen. Makelaars De Keizer en Beumer verhuren en verkopen de meeste woningen. Houdt deze website dus in de gaten en schrijf u in bij de makelaars om op de hoogte te blijven van het woningaanbod in Rijnhuizen.